Joogaa uupuneille + akupunktio 20.10.19

Suosittu Joogaa uupuneille -kokonaisuutemme täydentyy akupunktion rauhoittavalla voimalla! Hellivän yin jooga -harjoituksen jatkona toteutuu hyvinvointitiimimme uusimman jäsenen Anna Järvisen korva-akupunktiohoito. Nyt voit jo luopua haastamisesta ja antautua täydellisen rentoutumisen tilaan.

Ohjelma

  • 11-11.15 Teetä ja höpöttelyä
  • 11.15-12.45 Yin jooga (Petronella)
  • 13-14 Akupunktio (Anna)
  • 14-14.30 Teetä ja rentoilua

Päivä aloitetaan teekupposella ja ihanan herättelevällä yin jooga -harjoituksella. Harjoituksessa tasapainotellaan rauhallisin liikkein syksyn meridiaani- eli energiakanavia, jotka ovat kiinalaisen lääketieteen mukaisesti keuhkot ja paksusuoli. Anna jatkaa rauhoittavan korva-akupuntion rentouttavan päivän päätteeksi.

Yin jooga -harjoitus

Joogaharjoitus sopii erityisesti uupuneille, stressaavassa elämäntilanteessa oleville tai ylipäätään levon tarpeeseen. Pitkillä staattisilla ja tuetuilla asanoilla herätellään lempeästi rankaa ja ruoansulatuselimistöä, avataan hengitystilaa, nesteytetään lihaskudoskalvoja ja aktivoidaan parasympaattista (lepo) -hermostoa.

Päivän harjoituksessa saatellaan itseämme hiljalleen sopivan lempeään ja luottavaiseen suhtautumisen tilaan itseämme ja ympäristöä kohtaan. Yin harjoitus on ihana mahdollisuus hengittää kehon kireyksien, kolotusten ja mielen koukeroiden läpi, antautuen hitaasti pehmeään olemisen tilaan, jossa saa jo luopua kaikentasoisesta yrittämisestä.

Samalla annetaan itsellemme mahdollisuus antautua levolle. Harjoitus rakentuu asiakkaan tarpeista käsin, joten olet tervetullut ihan juuri sellaisena kuin olet. Se riittää!

Mikäli olet raskaana tai sinulla on terveydellisiä haasteita, kerrothan niistä etukäteen ja keskustelet tarvittaessa hoitavan lääkärisi kanssa.

Mitä Yin jooga on?

Akupunktiohoito

Nada-menetelmässä korva-akupunktiota annetaan viiteen pisteeseen, joita ovat Shenmen, Sympatikus, Munuainen, Maksa ja Keuhkot. Nada-menetelmän käyttöalueita on esimerkiksi stressin, uupumuksen ja burn outin hoidossa ja se tukee myös ahdistus-, masennus- ja unioireiden hoitoa. 

Nada-menetelmän vaikutuksia ovat muun muassa rentoutuminen, rauhoittuminen, stressin lievittyminen, mielen kirkkaus ja ajatusten selkiytyminen, unen parantuminen, energiatasojen nousu sekä ahdistus-, masennus- ja uniongelmien helpottuminen. Hoito tapahtuu rauhallisessa tilassa, mukavassa ja rennossa asennossa istuen ja hoidon kesto on noin 40-45 minuuttia.

Mikäli olet raskaana tai korvissasi on ihorikkoja hoitoalueella akupunktiopisteiden kohdalla, niin tämä hoito ei juuri nyt sovellu Sinulle. Nada-menetelmässä käytössä on viisi korva-akupunktiopistettä, mutta tilanteen mukaan yksilöllisesti voidaan käyttää neuloja myös vähemmän. Haluaisitko kokeilla? 

Joogaopettaja ja akupunktiohoitaja

Joogaopettaja Petronella Seppälä (psykiatrinen sairaanhoitaja YAMK, joogaopettaja 200h) Omat askeleet -hyvinvointipalvelut. Petronella omaa toistakymmentä vuotta kokemusta eri-ikäisten liikunnanohjaamisesta sekä asiantuntijavetoisten keskusteluryhmien kehittämisestä ja ohjaamisesta.

Petronella hyödyntää osaamistaan vaativasta vuorovaikutustyöstä perheiden ja yksilöasiakkaiden kanssa myös ryhmänohjaamisessa. Kokemuksen voi aistia asiakkaan inhimillisenä kohtaamisena ja pyrkimyksenä antaa harjoituksen rakentua juuri asiakkaan näköiseksi ja tarpeista käsin, kuitenkin turvallisista lähtökohdista.

Voit tutustua Petronellan tapaan opettaa maksuttomilla harjoitteilla.

Anna Järvinen (kätilö-sairaanhoitaja ja syksyllä 2019 valmistuva terveydenhoitaja) Anna Sofia / Hyvinvointi on koulutettu käyttämään Nada-menetelmää eli viiden pisteen korva-akupunktiohoitoa. Annalla on runsaasti kokemusta akupunktiosta eri sosiaalihuollon yksiköissä Suomessa.

Paikka ja hinta

Rentouttava päivä toteutuu tunnelmallisessa Olotila Moyossa Tuomiokirkonkatu 1 33900 Tampere. Ryhmä pidetään pienenä ja intiiminä, joten toimithan nopeasti, mikäli haluat mukaan.

Hinta 59e (sis.alv. 10%, 24%) sisältyy 90 minuutin elinvoimainen yinjoogaharjoitus, kannustava ja itsemyötätuntoa vahvistava opetus, 45-60 min korva-akupuntiohoito sekä mahdollisuus kokemusten jakamiseen harjoituksen päätteksi teetarjoilun ohessa.

Maksutavat

Ilmoittautumisen yhteydessä, saat laskun sähköpostiisi. Joogaharjoituksen maksutapoina ovat myös ePassi, Smartum liikuntaseteli, SmartumPay, Edenred mobiilimaksu, Tykyseteli. Mikäli hyödynnät liikuntaetuuksia osana maksusuoritusta, kerrothan siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Varauduthan myös näyttämään reaaliaikaisen kuitin maksusuorituksestasi tapahtumapäivänä. Maksun maksettuasi, vahvistat paikkasi kurssilla.

Viimeinen maksuton peruuttamispäivä on 4.10.19. Paikkaa ei voi valitettavasti peruuttaa 5.10.19 jälkeen, mutta sen voi siirtää toiselle henkilölle. Ilmoittautuessasi, hyväksyt peruutusehdot.

Yhteystietosi tallennetaan yrityksen (Omat askeleet) asiakastietojärjestelmään, josta niitä ei luovuteta kolmansille osapuolille. Tietoja käytetään yrityksen hyvinvointiaiheiseen viestintään noin 1-2 krt/kk sekä mahdollisista peruutuksista johtuvaan viestintään.

Huom! Oma jumppamatto, viltti ja lämmin vaatetus mukaan! Halutessasi voit ottaa mukaan myös tyynyn sekä joogabloggeja asentojen tukemiseen.

Huomioithan, että tapahtumassa harjoitellaan ja rentoudutaan omalla vastuulla. Korva-akupunktio on sinun hyvinvointiasi edistävää hoitoa, ei terveydenhuollonpalvelua.

Ilmoittautumaan

Sydämellinen kiitos ilmoittautumisestasi! Vahvistamme varauksenne 2 arkipäivän kuluessa. Om shanti!

%d bloggers like this: