Joogaa uupuneille + akupunktio 1-2

Suosittu Joogaa uupuneille -kokonaisuutemme täydentyy akupunktion rauhoittavalla voimalla! Hellivän yin jooga -harjoituksen jatkona toteutuu akupunktiohoito. Nyt saat luvan hellittää ja antaa rentoudelle mahdollisuuden saapua.

Keväällä toteutetaan 2 toisiaan tukevaa kurssikokonaisuutta. Parhaan hyödyn saat säännöllisellä harjoituksella, eli osallistumalla sekä talven että kevään harjoitukseen. Ensin on tärkeää pysähtyä sen äärelle, mitä on olemassa, jotta on mahdollisuus suunnata itselle sopivaa reittiä eteenpäin.

Ohjelma

8.3.20 ja 25.10.20

  • 11-11.15 Teetä ja höpöttelyä
  • 11.15-12.30 Yin jooga (Petronella)
  • 12.45-14.15 Akupunktio (Anna)
  • 14-14.30 Teetä ja rentoilua

Joogaa uupuneille + akupunktio 1

8.3.20 klo 11-14.30

Joogaa uupuneille + akupunktio 1 tasapainottelee tuhatvuotisen kiinalaisen lääketieteen terveyttä edistävän ajattelun mukaisesti talven meridiaani- eli energiakanavia (munais- ja virtsarakko) sisäisen viisauden äärelle pysähtyen. Annan rauhoittava akupuntio tehostaa harjoituksen hyviä vaikutuksia rentouttavan päivän päätteeksi.

Talvi on kiinalaisen lääketieteen mukaisen vuodenaika-ajattelun mukaan rauhoittumisen aikaa, jolloin on hyvä aika pysähtyä kuuntelemaan oman kehon ja mielen viestejä sekä viisautta. Pysähtyä palaamaan kaikkein tärkeimmän äärelle. Oman voiman ja voimavarojen säilömisen. Kääriytyä vielä hetkeksi peittojen ympäröimäksi ennen kevättä. Funktionaalisessa liikkeessä korostuvat lempeät lantion avaukset sekä pehmeästi tuetut eteentaivutukset.

Joogaharjoitus syventää läsnäolontaitoja ja ravitsee faskiakalvoja hengitysharjoitusten, pehmeän ja tuetun asanaharjoituksen sekä savasanan, tekemisestä vapautumisen myötä. Tyynyillä ja blokeilla tuettuihin asentoihin matkustetaan rauhakseen, omaa kehoa kuunnellen. Sinun on aina mahdollisuus jäädä omaan lepoasentoon tai pyytää toista vaihtoehtoa, mikäli ohjattu versio ei sovi sinulle.

Tuettu eteentaivutus ja loitontajien/lähentäjien herättely tuetussa perhosessa.

Joogaa uupuneille + akupunktio 2

25.10.20 klo 11-14.30

Huom! Pandemian vuoksi 19.4. kurssi siirtynyt lokakuuhun

Joogaa uupuneille + akupunktio 2 tasapainottaa eteenpäin suuntautuen kevään meridiaaniparia (maksa, sappirakko). Lokakuun kurssilla tasapainotetaan keuhkojen ja paksusuolen energiakanavia. Annan rauhoittava akupunktio tehostaa harjoituksen hyviä vaikutuksia rentouttavan päivän päätteeksi.

Kevääseen liitetään kiinalaisen lääketieteen mukaan eteenpäin suuntautuminen, kuten mm. luonteen lujuus, luottavaisuus tulevaan, tavoitteellisuus sekä motivaatio. Joogaharjoitus antaa mahdollisuuden tarkastella suhtautumista itseen ja ympäristöön hiljalleen jo hiukan ylöspäinkin suuntautuvissa asanoissa. Harjoitus syventää läsnäolontaitoja ja ravitsee faskiakalvoja hengitysharjoitusten, pehmeän ja tuetun asanaharjoituksen sekä savasanan, tekemisestä vapautumisen myötä.

Syksyn elementti on metalli joten loppusyksyn yinjoogaharjoitus rakentuukin kehoa ja mieltä ravitsevana ja tasapainottavana. Näin ollen hengitellään tilaa kehoon ja mieleen. Päästetään irti jo palvelleesta ja tehdään tilaa vapaudelle. Otetaan itsemme vastaan omassa voimassa ja heikkoudessa, arvostelematta tai arvioimatta. Funktionaalisessa liikkeessä korostuvat niska-hartiaseudun lempeät liikkeet sekä pehmeät kierrot.

Lonkankoukistajan ja etureiden herättely tuetussa lohikäärmeessä.

.

Yin jooga -harjoitus

Joogaharjoitus sopii erityisesti uupuneille, stressaavassa elämäntilanteessa oleville tai ylipäätään levon tarpeeseen. Pitkillä staattisilla ja tuetuilla asanoilla herätellään lempeästi rankaa, avataan hengitystilaa, nesteytetään lihaskudoskalvoja ja aktivoidaan parasympaattista (lepo) -hermostoa.

Harjoitus saattelee hiljalleen sopivan lempeään ja luottavaiseen suhtautumisen tilaan itseämme ja ympäristöä kohtaan. Yin harjoitus on ihana mahdollisuus hengittää kehon kireyksien, kolotusten ja mielen koukeroiden läpi, antautuen hitaasti pehmeään olemisen tilaan, jossa saa jo luopua kaikentasoisesta yrittämisestä.

Samalla annetaan itsellemme mahdollisuus antautua levolle. Harjoitus rakentuu asiakkaan tarpeista käsin, joten olet tervetullut ihan juuri sellaisena kuin olet. Se riittää!

Mitä Yin jooga on?

Joogaopettaja

Joogaopettaja Petronella Seppälä (psykiatrinen sairaanhoitaja YAMK, joogaopettaja 200h) Omat askeleet -hyvinvointipalvelut. Petronella omaa toistakymmentä vuotta kokemusta eri-ikäisten liikunnanohjaamisesta sekä asiantuntijavetoisten keskusteluryhmien kehittämisestä ja ohjaamisesta.

Petronella hyödyntää osaamistaan vaativasta vuorovaikutustyöstä perheiden ja yksilöasiakkaiden kanssa myös ryhmänohjaamisessa. Kokemuksen voi aistia asiakkaan inhimillisenä kohtaamisena ja pyrkimyksenä antaa harjoituksen rakentua juuri asiakkaan näköiseksi ja tarpeista käsin, kuitenkin turvallisista lähtökohdista.

Voit tutustua Petronellan tapaan opettaa maksuttomilla harjoitteilla.

Paikka ja hinta

Rentouttava päivä toteutuu tunnelmallisessa Olotila Moyossa Tuomiokirkonkatu 1 33900 Tampere. Ryhmä pidetään pienenä ja intiiminä, joten toimithan nopeasti, mikäli haluat mukaan.

Kahden kurssin yhteishinta 99e (sis.alv. 10%) sisältyy 75 minuutin elinvoimainen yinjoogaharjoitus, kannustava ja itsemyötätuntoa vahvistava opetus, 45-60 akupuntiohoito sekä mahdollisuus kokemusten jakamiseen harjoituksen päätteksi teetarjoilun ohessa. Etusi molemmille kursseille osallistuessasi on jopa 18 euroa!

Yksittäin ostettuna, kurssin hinta on 59e (sis.alv. 10%).

Maksutavat

Ilmoittautumisen yhteydessä, saat laskun sähköpostiisi. Joogaharjoituksen maksutapoina ovat myös ePassi, Smartum liikuntaseteli, SmartumPay, Edenred mobiilimaksu, Tykyseteli. Mikäli hyödynnät liikuntaetuuksia osana maksusuoritusta, kerrothan siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Varauduthan myös näyttämään reaaliaikaisen kuitin maksusuorituksestasi tapahtumapäivänä. Maksun maksettuasi, vahvistat paikkasi kurssilla.

Viimeinen maksuton peruuttamispäivä maaliskuun kurssille on 22.2.20. Paikkaa ei voi valitettavasti peruuttaa tämän jälkeen, mutta sen voi siirtää toiselle henkilölle. Ilmoittautuessasi, hyväksyt peruutusehdot.

Yhteystietosi tallennetaan yrityksen (Omat askeleet) asiakastietojärjestelmään, josta niitä ei luovuteta kolmansille osapuolille. Tietoja käytetään yrityksen hyvinvointiaiheiseen viestintään noin 1-2 krt/kk sekä mahdollisista peruutuksista johtuvaan viestintään.

Huom! Oma jumppamatto, viltti ja lämmin vaatetus mukaan! Halutessasi voit ottaa mukaan myös tyynyn sekä joogabloggeja asentojen tukemiseen.

Huomioithan, että tapahtumassa harjoitellaan ja rentoudutaan omalla vastuulla.

Ilmoittautumaan

Sydämellinen kiitos ilmoittautumisestasi! Vahvistamme varauksenne 2 arkipäivän kuluessa. Om shanti!

%d bloggaajaa tykkää tästä: