Joogaa uupuneille + akupunktio 1-2

Suosittu Joogaa uupuneille -kokonaisuutemme täydentyy akupunktion rauhoittavalla voimalla! Hellivän yin jooga -harjoituksen jatkona toteutuu hyvinvointitiimimme uusimman jäsenen Anna Järvisen korva-akupunktiohoito. Nyt voit jo luopua haastamisesta ja antautua täydellisen rentoutumisen tilaan.

Keväällä toteutetaan 2 toisiaan tukevaa kurssikokonaisuutta. Parhaan hyödyn saat säännöllisellä harjoituksella, eli osallistumalla sekä talven että kevään harjoitukseen. Ensin on tärkeää pysähtyä sen äärelle, mitä on olemassa, jotta on mahdollisuus suunnata itselle sopivaa reittiä eteenpäin.

Ohjelma

8.3.20 ja 19.4.20

  • 11-11.15 Teetä ja höpöttelyä
  • 11.15-12.30 Yin jooga (Petronella)
  • 12.45-14.15 Akupunktio (Anna)
  • 14-14.30 Teetä ja rentoilua

Yin jooga -harjoitus

Joogaharjoitus sopii erityisesti uupuneille, stressaavassa elämäntilanteessa oleville tai ylipäätään levon tarpeeseen. Pitkillä staattisilla ja tuetuilla asanoilla herätellään lempeästi rankaa, avataan hengitystilaa, nesteytetään lihaskudoskalvoja ja aktivoidaan parasympaattista (lepo) -hermostoa.

Harjoitus saattelee hiljalleen sopivan lempeään ja luottavaiseen suhtautumisen tilaan itseämme ja ympäristöä kohtaan. Yin harjoitus on ihana mahdollisuus hengittää kehon kireyksien, kolotusten ja mielen koukeroiden läpi, antautuen hitaasti pehmeään olemisen tilaan, jossa saa jo luopua kaikentasoisesta yrittämisestä.

Samalla annetaan itsellemme mahdollisuus antautua levolle. Harjoitus rakentuu asiakkaan tarpeista käsin, joten olet tervetullut ihan juuri sellaisena kuin olet. Se riittää!

Joogaa uupuneille + akupunktio 1

8.3.20 klo 11-14.30

Joogaa uupuneille + akupunktio 1 tasapainottelee tuhatvuotisen kiinalaisen lääketieteen terveyttä edistävän ajattelun mukaisesti talven meridiaani- eli energiakanavia (munais- ja virtsarakko) sisäisen viisauden äärelle pysähtyen. Annan rauhoittava korva-akupuntio tehostaa harjoituksen hyviä vaikutuksia rentouttavan päivän päätteeksi.

Talvi on kiinalaisen lääketieteen mukaisen vuodenaika-ajattelun mukaan rauhoittumisen aikaa, jolloin on hyvä aika pysähtyä kuuntelemaan oman kehon ja mielen viestejä sekä viisautta. Pysähtyä palaamaan kaikkein tärkeimmän äärelle. Oman voiman ja voimavarojen säilömisen. Kääriytyä vielä hetkeksi peittojen ympäröimäksi ennen kevättä. Funktionaalisessa liikkeessä korostuvat lempeät lantion avaukset sekä kierrot.

Joogaa uupuneille + akupunktio 2

19.4.20 klo 11-14.30

Joogaa uupuneille + akupunktio 2 tasapainottaa eteenpäin suuntautuen kevään meridiaaniparia (maksa, sappirakko). Annan rauhoittava korva-akupuntio tehostaa harjoituksen hyviä vaikutuksia rentouttavan päivän päätteeksi.

Kevääseen liitetään kiinalaisen lääketieteen mukaan eteenpäin suuntautuminen, kuten mm. luonteen lujuus, luottavaisuus tulevaan, tavoitteellisuus sekä motivaatio. Harjoitus antaa mahdollisuuden tarkastella suhtautumista itseen ja ympäristöön hiljalleen jo hiukan ylöspäinkin suuntautuvissa asanoissa.

Mikäli olet raskaana tai sinulla on terveydellisiä haasteita, kerrothan niistä etukäteen ja keskustelet tarvittaessa hoitavan lääkärisi kanssa.

Mitä Yin jooga on?

Akupunktiohoito

Nada-menetelmässä korva-akupunktiota annetaan viiteen pisteeseen, joita ovat Shenmen, Sympatikus, Munuainen, Maksa ja Keuhkot. Nada-menetelmän käyttöalueita on esimerkiksi stressin, uupumuksen ja burn outin hoidossa ja se tukee myös ahdistus-, masennus- ja unioireiden hoitoa. 

Nada-menetelmän vaikutuksia ovat muun muassa rentoutuminen, rauhoittuminen, stressin lievittyminen, mielen kirkkaus ja ajatusten selkiytyminen, unen parantuminen, energiatasojen nousu sekä ahdistus-, masennus- ja uniongelmien helpottuminen. Hoito tapahtuu rauhallisessa tilassa, mukavassa ja rennossa asennossa istuen ja hoidon kesto on noin 40-45 minuuttia.

Mikäli olet raskaana tai korvissasi on ihorikkoja hoitoalueella akupunktiopisteiden kohdalla, niin tämä hoito ei juuri nyt sovellu Sinulle. Nada-menetelmässä käytössä on viisi korva-akupunktiopistettä, mutta tilanteen mukaan yksilöllisesti voidaan käyttää neuloja myös vähemmän. Haluaisitko kokeilla? 

Joogaopettaja ja akupunktiohoitaja

Joogaopettaja Petronella Seppälä (psykiatrinen sairaanhoitaja YAMK, joogaopettaja 200h) Omat askeleet -hyvinvointipalvelut. Petronella omaa toistakymmentä vuotta kokemusta eri-ikäisten liikunnanohjaamisesta sekä asiantuntijavetoisten keskusteluryhmien kehittämisestä ja ohjaamisesta.

Petronella hyödyntää osaamistaan vaativasta vuorovaikutustyöstä perheiden ja yksilöasiakkaiden kanssa myös ryhmänohjaamisessa. Kokemuksen voi aistia asiakkaan inhimillisenä kohtaamisena ja pyrkimyksenä antaa harjoituksen rakentua juuri asiakkaan näköiseksi ja tarpeista käsin, kuitenkin turvallisista lähtökohdista.

Voit tutustua Petronellan tapaan opettaa maksuttomilla harjoitteilla.

Anna Järvinen (kätilö-sairaanhoitaja AMK, terveydenhoitaja AMK, akupunktiohoitaja) Anna Sofia / Hyvinvointi on koulutettu käyttämään Nada-menetelmää eli viiden pisteen korva-akupunktiohoitoa. Annalla on runsaasti kokemusta akupunktiosta eri sosiaalihuollon yksiköissä Suomessa.

Paikka ja hinta

Rentouttava päivä toteutuu tunnelmallisessa Olotila Moyossa Tuomiokirkonkatu 1 33900 Tampere. Ryhmä pidetään pienenä ja intiiminä, joten toimithan nopeasti, mikäli haluat mukaan.

Kahden kurssin yhteishinta 99e (sis.alv. 10%) sisältyy 75 minuutin elinvoimainen yinjoogaharjoitus, kannustava ja itsemyötätuntoa vahvistava opetus, 45-60 min korva-akupuntiohoito sekä mahdollisuus kokemusten jakamiseen harjoituksen päätteksi teetarjoilun ohessa. Etusi molemmille kursseille osallistuessasi on jopa 18 euroa!

Yksittäin ostettuna, kurssin hinta on 59e (sis.alv. 10%).

Maksutavat

Ilmoittautumisen yhteydessä, saat laskun sähköpostiisi. Joogaharjoituksen maksutapoina ovat myös ePassi, Smartum liikuntaseteli, SmartumPay, Edenred mobiilimaksu, Tykyseteli. Mikäli hyödynnät liikuntaetuuksia osana maksusuoritusta, kerrothan siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Varauduthan myös näyttämään reaaliaikaisen kuitin maksusuorituksestasi tapahtumapäivänä. Maksun maksettuasi, vahvistat paikkasi kurssilla.

Viimeinen maksuton peruuttamispäivä maaliskuun kurssille on 22.2.20. Paikkaa ei voi valitettavasti peruuttaa tämän jälkeen, mutta sen voi siirtää toiselle henkilölle. Ilmoittautuessasi, hyväksyt peruutusehdot.

Yhteystietosi tallennetaan yrityksen (Omat askeleet) asiakastietojärjestelmään, josta niitä ei luovuteta kolmansille osapuolille. Tietoja käytetään yrityksen hyvinvointiaiheiseen viestintään noin 1-2 krt/kk sekä mahdollisista peruutuksista johtuvaan viestintään.

Huom! Oma jumppamatto, viltti ja lämmin vaatetus mukaan! Halutessasi voit ottaa mukaan myös tyynyn sekä joogabloggeja asentojen tukemiseen.

Huomioithan, että tapahtumassa harjoitellaan ja rentoudutaan omalla vastuulla. Korva-akupunktio on sinun hyvinvointiasi edistävää hoitoa, ei terveydenhuollonpalvelua.

Ilmoittautumaan

Sydämellinen kiitos ilmoittautumisestasi! Vahvistamme varauksenne 2 arkipäivän kuluessa. Om shanti!

%d bloggers like this: