Joogaa uupuneille + yoga nidra syksy 2021

Lämpimästi tervetuloa hellittämään kehoa ja mieltä hellivään harjoitukseen! Hengitellään viikon suorituspaineet historiaan ja annetaan täydelliselle rentoutumiselle mahdollisuus saapua kehoon ja mieleen.

Joogaa uupuneille + yoga nidra aloitetaan rentouttavalla yin jooga -harjoituksella, joka päätetään rauhoittavaan yoga nidraan, joogiseen uneen. Yin jooga harjoituksessa tasapainotellaan rauhallisin liikkein syksyn meridiaani- eli energiakanavia, jotka ovat kiinalaisen lääketieteen mukaisesti keuhkot ja paksusuoli. Yoga nidra on meditaatio, jossa liikutaan tietoisuuden eri tasoilla omaan kehoon ja mieleen sekä ajatuksiin tuomitsematta tutustuen.

2,5h tunnin harjoituksessa edetään rauhakseen, jolloin kehon ja mielen on mahdollista laskeutua vähitellen rauhan tilaan, ilman suorituspaineita tai muutakaan puristamista. Hiljalleen saadaan mahdollisuus kurkistaa todelliseen itseemme, jolloin ei tarvitse tietää mitään, eikä olla yhtään mitään muuta kuin se, mitä sillä hetkellä olemme.

Joogaa uupuneille -harjoitus sopii erityisesti uupuneille, stressaavassa elämäntilanteessa oleville tai ylipäätään levon tarpeeseen. Pitkillä staattisilla ja tuetuilla asanoilla herätellään lempeästi rankaa ja ruoansulatuselimistöä, avataan hengitystilaa, nesteytetään lihaskudoskalvoja ja aktivoidaan parasympaattista (lepo) -hermostoa. Harjoitukseen ei tarvita aiempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta. Voit tutustua harjoitukseen omista lähtökohdistasi.

Harjoituksessa voit oppia mm. takertumisesta luopumista, kehon tuntemuksiin tutustumista, ajatuksiin ja tunteisiin neutraalimpaa suhtautumista, rauhoittavaa hengitystä, olemista ilman vaatimuksia.

Mikäli olet raskaana tai sinulla on terveydellisiä haasteita, kerrothan niistä etukäteen ja keskustelet tarvittaessa hoitavan lääkärisi kanssa.

Mitä yin jooga on?

Petronella Seppälä (kuva Rami Marjamäki)

Joogaopettaja

Joogaopettaja Petronella Seppälä (psykiatrinen sairaanhoitaja YAMK, joogaopettaja 200h+) Omat askeleet -hyvinvointipalvelut. Petronella omaa toistakymmentä vuotta kokemusta mielenterveyden tukemisesta sekä uupumisen ehkäisystä työssä ja arjessa. Petronellan joogapolku on kulkenut yinjoogan parissa kymmenkunta vuotta ja tällä hetkellä erityisesti meditatiivinen ja rauhoittava harjoitus resonoi.

Petronella hyödyntää osaamistaan vaativasta vuorovaikutustyöstä ryhmänohjaamisessa. Kokemuksen voi aistia asiakkaan inhimillisenä kohtaamisena ja pyrkimyksenä antaa harjoituksen rakentua juuri asiakkaan näköiseksi ja tarpeista käsin, kuitenkin turvallisista lähtökohdista. Jokainen päivä on erilainen, joten mikä voisi olla parempaa, kuin tutkia uteliaana mitä tämä päivä tuo tullessaan ja miltä se juuri sinun ainutlaatuisessa kehossa ja mielessä tuntuu. Vain sinä voit sen parhaiten tietää.

Voit tutustua Petronellan tapaan opettaa maksuttomilla harjoitteilla.

Sijainti ja hinta

Rentouttava päivä toteutuu tunnelmallisessa Olotila Moyossa Tuomiokirkonkatu 1 33900 Tampere. Ryhmä pidetään pienenä ja intiiminä, joten toimithan nopeasti, mikäli haluat mukaan.

Hinta 39e (sis.alv. 10%) sisältyy 2,5 minuutin rentouttava yinjoogaharjoitus ja rauhoittava yoga nidra jooginen uni, kannustava ja itsemyötätuntoa vahvistava opetus sekä mahdollisuus kokemusten jakamiseen harjoituksen päätteksi teetarjoilun ohessa.

Maksutavat

Ilmoittautumisen yhteydessä, saat maksutiedot. Joogaharjoituksen maksutapoina ovat tilisiirto, MobilePay (0456448500) ePassi, SmartumPay, Edenred mobiilimaksu. Mikäli hyödynnät liikuntaetuuksia osana maksusuoritusta, kerrothan siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Varauduthan myös näyttämään reaaliaikaisen kuitin maksusuorituksestasi tapahtumapäivänä. Maksun maksettuasi, vahvistat paikkasi kurssilla.

Viimeinen maksuton peruuttamispäivä on 2vrk ennen tapahtumaa. Paikkaa ei voi valitettavasti peruuttaa tämän jälkeen, mutta sen voi siirtää toiselle henkilölle. Ilmoittautuessasi, hyväksyt peruutusehdot.

Yhteystietosi tallennetaan yrityksen (Omat askeleet) asiakastietojärjestelmään, josta niitä ei luovuteta kolmansille osapuolille. Tietoja käytetään yrityksen hyvinvointiaiheiseen viestintään noin 1-2 krt/kk sekä mahdollisista muutoksista johtuvaan tiedottamiseen.

Huom! Oma jumppamatto, viltti ja lämmin vaatetus mukaan! Halutessasi voit ottaa mukaan myös tyynyn sekä joogabloggeja asentojen tukemiseksi ja olosi mahdollisemman kotoisaksi tekemiseksi. Joitakin mattoja, vilttejä ja blokkeja on myös lainaksi. Ilmoitathan lainatoiveistasi etukäteen, jotta osaamme varata niitä riittävästi.

Huomioithan, että tapahtumassa harjoitellaan ja rentoudutaan omalla vastuulla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kurssille tästä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: