Joogaa uupuneille + yoga nidra 1

Joogaa uupuneille + yoga nidra (4krt). 28.1.-18.2.2023 Studio Sinun valintasi, Vuoreksen puistokatu 81.

Kurssikerrat: 28.1., 4.2. ja 11.2., 18.2. klo 10-12.00.

Harjoitukseen sisältyy hengitysharjoitus, yinjoogan ja restoratiivisen joogan eheyttävät asanat sekä yoga nidra -meditaatio. Harjoitus tukee erityisesti uupuneen kehomielen toipumista. Kurssilta saat kotiharjoitteluun työkaluja uupumuksesta toipumisen tueksi, mm. rauhoittava ja tasapainottava hengitys sekä rauhoittavat ja tasapainottavat asanat. Kotiharjoittelu ei ole edellytys kurssille pääsemiseksi.

Yin jooga harjoituksessa tasapainotellaan rauhallisin liikkein vuodenaikaan sopivia meridiaani- eli energiakanavia, lisäksi levätään restoratiivisen joogan eli kehon energioita ylläpitävien asanoiden hellässä huomassa. Hengityksen tarkkaaminen ja hengitystilan vapauttaminen on tärkeä osa uupuneen kehomielen harjoitusta.

Restoratiivisissa asanoissa saa keho levätä rauhassa. Kannatteluun asettuminen lempeästi ja yksilöllisesti tuetuissa asennoissa edistää toipumista.

Yoga nidra meditaatiossa liikutaan tietoisuuden eri tasoilla omaan kehoon ja mieleen sekä ajatuksiin tuomitsematta tutustuen. Nidra on ikiaikainen metodi psyykkiseen, fyysiseen ja hengelliseen tietoiseen rentoutumiseen ja irti päästämiseen.

Harjoituksessa edetään rauhakseen, jolloin kehon ja mielen on mahdollista laskeutua vähitellen rauhan tilaan, ilman suorituspaineita tai muutakaan puristamista. Hiljalleen saadaan mahdollisuus kurkistaa todelliseen itseemme, jolloin ei tarvitse tietää mitään, eikä olla yhtään mitään. Vain levätä hetki hiljaisuudessa. Rauhan kautta löytyy oivallus ja autuus.

Joogaa uupuneille -harjoitus sopii erityisesti uupuneille, stressaavassa elämäntilanteessa oleville tai ylipäätään levon tarpeeseen. Pitkillä staattisilla ja tuetuilla asanoilla herätellään lempeästi rankaa ja ruoansulatuselimistöä, avataan hengitystilaa, nesteytetään lihaskudoskalvoja ja aktivoidaan parasympaattista (lepo) -hermostoa. Harjoitukseen ei tarvita aiempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta. Voit tutustua harjoitukseen omista lähtökohdistasi.

Harjoituksessa voit oppia mm. takertumisesta luopumista, kehon tuntemuksiin tutustumista, ajatuksiin ja tunteisiin neutraalimpaa suhtautumista, rauhoittavaa hengitystä, olemista ilman vaatimuksia.

Mikäli olet raskaana tai sinulla on terveydellisiä haasteita, kerrothan niistä etukäteen ja keskustelet tarvittaessa hoitavan lääkärisi kanssa.

Ilmoittaudu Joogaa uupuneille + yoga nidra -kurssille tästä.

Mitä yin jooga on?

Petronella Seppälä (kuva Rami Marjamäki)

Joogaopettaja

Petronella Seppälä, psykiatrinen sairaanhoitaja (YAMK), joogaopettaja (200h). Petronella omaa toistakymmentä vuotta kokemusta vaativasta hoitotyöstä sekä asiantuntijakouluttajana että vastaavana sairaanhoitajana mm. uupumuksen, post-traumaattisen stressin, hermoston epätasapainotilojen, neurologisten haasteiden sekä masennus- ja ahdistusoireiden hoitamisessa.

Joogaopettajana Petronella syventynyt palauttavaan joogaan (yin jooga, restoratiivinen jooga, meditaatio, mindfulness). Petronellalla on runsaasti erikoistumiskoulutusta liittyen omaan alaansa sekä sairaanhoitajana että joogaopettajana. Asiantuntijuudesta voit lukea lisää tästä.

Voit tutustua Petronellan tapaan opettaa maksuttomilla harjoitteilla.

Hinta

129e/kurssi (sis.alv.10%), sisältää 4 joogaharjoitusta (2h/krt) turvallisessa pienryhmässä ja välineet (bolsterit, viltit, blokit, tyynyt, viltit). Maksutapoina MobilePay, lasku, liikuntaedut (SmartumPay, Edenred, EazyBreak, ePassi). Mikäli toivot osamaksua, ilmoitathan siitä ilmoittautuessasi. Maksutiedot saat sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen.

Maksutavat

Maksutapoina käteinen, MobilePay, liikuntaedut: ePassi, SmartumPay, Edenred, Eazybreak -mobiilimaksut ja lasku.

Yhteystietosi tallennetaan yrityksen (Omat askeleet) asiakastietojärjestelmään, josta niitä ei luovuteta kolmansille osapuolille. Tietoja käytetään yrityksen hyvinvointiaiheiseen viestintään noin 1-2 krt/kk sekä mahdollisista muutoksista johtuvaan tiedottamiseen.

Paikka

Tunnelmallinen Studio Sinun valintasi, Vuoreksen puistokatu 81 Tampere. Kartta.

Ilmoittautuminen

Peruutusehdot. Ilmoittautuminen on sitova, voit perua osallistumisesi maksutta 14.1.23 asti. Tämän jälkeen maksua ei palauteta, mutta voit siirtää paikan toiselle oppilaalle. Viimeinen ilmoittautumispäivä 14.1.2023. Maksettu kurssi on varmistus pienryhmään pääsemiselle. Ilmoittautuessasi hyväksyt peruutusehdot. Ilmoittautuminen Joogaa uupuneille -kurssille tästä.

Huomaathan, että joogahoito ei ole psykoterapiaa eikä se korvaa hoitavan tahon hoitokäyntejä. Sen sijaan joogahoito on ihana tapa lisätä yhteyttä itseen, tutustua omiin tarpeisiin levon, turvallisuuden ja kehollisen kokemuksellisuuden kautta. Joogahoito toimii terapeuttisen tuen tukena. Mikäli arvelet joogahoidon soveltumista itsellesi, neuvottele asiasta hoitotyöntekijäsi kanssa.

Harjoituksessa harjoitellaan turvallisesti ja omalla vastuulla.

Ilmoittautumaan 21.1.2023 alkavalle kurssille!

%d bloggaajaa tykkää tästä: