Tapahtumakalenteri 2019

Tulevat tapahtumat

Syyskuu 2019

Myönteisempi minä – joogaa ja psykologiaa (6krt) Tampere

Yin joogan lempeän salliva asanaharjoitus sulautuu tällä 6 kerran kurssilla positiivisen psykologian sulasointuihin. Kurssi antaa sinulle mahdollisuuden lisätä myönteiseyyttä itseen ja omaan ajattelutapaan asanaharjoituksen ja kevyiden kirjoitustehtävien siivittämänä. Sisäinen valosi kirkastuu ja auttaa sinua säteilemään aitoa valoa ympärillesi.

Harjoitukset rakentuvat 4 eri teeman ympärille, jotka edistävät myötätuntoa itseä sekä ympäröivää maailmaa kohtaan. Elämää reflektoidaan teemojen mukaisella harjoituksella itseä ja omaa toimintaa myönteisesti tutkaillen.

Saat joka viikolle tehtävän, joka tehostaa myönteisyyden sulautumista juuri sinun elämääsi sopivaksi. Tehtävät eivät ole pakollisia, vaikkakin harjoituksen hyöty tehostuu tehtäviä ja asanaharjoitusta yhdistelemällä. Juuri sinun arkeesi sopivaksi. Muistaen että teet harjoitustasi itsellesi et kenellekään muulle.

Positiivisella ajattelulla on tutkitusti paljon terveyttä edistäviä hyötyjä. Vahvuuksia ja voimavaroja vahvistamalla saadaan esiin sinun näköisesi kukoistus, jota voidaan hyödyntää tavoittamalla ajatuksia ja tekoja, jotka tekevät juuri sinun elämästäsi parhaan mahdollisen. Alat huomaamaan arjessa asioita, jotka sujuu ja kiireisen suorittava elämä alkaa jäädä sivummalle. Myös haasteiden kohtaaminen on monelle helpompaa, kun voimavarapankki on täydennettynä myönteisemmällä ajattelulla.

Yin jooga

Yin jooga on kehoa ja mielen liikkeitä kunnioittavaa joogaharjoittelua. Asanoissa viihdytään pitkiä aikoja, jolloin keholle ja mielelle annetaan mahdollisuus vähitellen pysähtyä ja rauhoittua. Fysiologinen vaikutus kohdistuu mm. faskiakalvoille ja parasympaattisen eli lepohermoston aktivointiin.

Mitä yin jooga on?

Opettaja

Opettajana toimii Petronella Seppälä, psykiatrinen sairaanhoitaja YAMK, joogaopettaja (200h), Omat askeleet. Petronella omaa toistakymmentä vuotta kokemusta erilaisten liikunnallisten ryhmien ohjaamisesta sekä vaativasta vuorovaikutuksesta erilaisissa lasten ja perheiden yksiköissä (mm. Kelan perhekuntoutus, erikoissairaanhoidon yksiköt, sosiaalihuollon erityisyksiköt).

Petronella kouluttaa aktiivisesti erilaisia ryhmiä mm. stressinsäätelystä, psyykkisen itsesäätelynkeinoista ja myönteisemmästä tavasta olla läsnä tässä hetkessä ihan juuri sellaisena kuin on. Posiitivista psykologiaa Petronella on opiskellut erilaisten täydennyskoulutusten muodossa työnsä ohella aktiivisesti.

Tila

Harjoittelutilana toimii tunnelmallinen Olotila Moyo, Tuomikirkonkatu 1 Tampere. Hinta 139e (sis.alv) sisältää 6 krt joogaharjoitusta, kannustavan opetuksen, välitehtävät, teetarjoilun sekä kirjoitusvälineet. Maksutapoina SmartumPay, Edenred mobiilimaksu, ePassi, Tykyseteli, lasku.

Harjoituskerrat:

 1. ke 18.09. klo 18.15-19.30
 2. ke 25.09. klo 18.15-19.30
 3. ke 2.10. klo 18.15-19.30
 4. ke 9.10. klo 18.15-19.30
 5. ke 16.10 klo 18.15-19.30
 6. ke 23.10 klo 18.15-19.30

Voit tutustua tapaani opettaa maksuttomilla harjoitteilla.

Ilmoittautuminen kurssille

Ilmoittautumalla kurssille, hyväksyt peruutusehdot. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi, kun olet maksanut varausmaksun (49 euroa). Viimeinen maksuton peruttamispäivä ja ilmoittautumispäivä on ti 3.9.19. Tämän jälkeen maksua ei enää palauteta, mutta paikan voi siirtää toiselle henkilölle. Ilmoittautuessasi saat, laskun tai vaihtoehtoisesti voit maksaa paikan päällä Liikuntaedulla.

Mikäli olet raskaana tai terveydentilassasi on haasteita, ilmoitathan siitä etukäteen ja neuvottelet tarvittaessa hoitavan lääkärisi kanssa. Huomaathan, että kurssilla harjoitellaan omalla vastuulla.

Yhteystietosi tallennetaan yrityksen asiakasrekisteriin, josta niitä ei luovuteta kolmansille osapuolille. Voit halutessasi kieltää tietosi tallentamisen.

Nyt sinulla on mahdollista päästä tähän ainutlaatuiseen pienryhmään mukaan. Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautumaan:

Vastaan 2 arkipäivän kuluessa sinulle, sydämellinen kiitos ilmoittautumisestasi!

Lokakuu 2019

Joogaa uupuneille ja akunpunktio Tampere 20.10.19 klo 11-14

Suosittu Joogaa uupuneille -kokonaisuutemme täydentyy akupunktion rauhoittavalla voimalla! Hellivän yin jooga -harjoituksen jatkona toteutuu hyvinvointitiimimme uusimman jäsenen Anna Järvisen korva-akupunktiohoito. Nyt voit jo luopua haastamisesta ja antautua täydellisen rentoutumisen tilaan.

Ohjelma

 • 11-11.15 Teetä ja höpöttelyä
 • 11.15-12.45 Lempeä yinjoogaharjoitus (Petronella)
 • 13-14 Rauhoittava korva-akupunktio (Anna)
 • 14-14.30 Rentoilua ja teetä

Päivä aloitetaan teekupposella ja ihanan herättelevällä yinjoogaharjoituksella. Päivä aloitetaan teekupposella ja ihanan herättelevällä yin jooga -harjoituksella. Harjoituksessa tasapainotellaan rauhallisin liikkein syksyn meridiaani- eli energiakanavia, jotka ovat kiinalaisen lääketieteen mukaisesti keuhkot ja paksusuoli. Anna jatkaa rauhoittavan korva-akupuntiohoidon rentouttavan päivän päätteeksi

Ilmoittautuminen avautuu 4.9.19! Lue lisää täältä.

Menneet tapahtumat

Heinäkuu 2019

Perheiden puistojooga + saturentoutus Tampere

Tiistaina 9.7.2019 klo 17.30-18.05 vietetään perheiden yhteistä aikaa mukavan liikkeen, leikin, laulun ja satuhieronnan merkeissä Hatanpään Vihilahden puistoalueella. Yhteisen ja miellyttävän tekemisen kautta vahvistetaan aikuisten ja lasten vuorovaikutusta ja nautitaan elämästä. Edetään lasten ehdoin, eikä oteta tekemisestä paineita. Harjoitus päätetään rentouttavaan saturentoutukseen, jossa sekä lapsi että aikuinen saavat olla mukana tarinan kerronnassa.

Suositusikä lapsille on 2-7-vuotta. Lapset leikkivät harjoituksen ajan oman aikuisen vastuulla, myös aikuiset harjoittelevat omalla vastuulla. Voit tulla mukaan useammankin lapsen kanssa. Opettajana Petronella Seppälä, sairaanhoitaja ja joogaopettaja sekä Ninja Koukonen 4-vuotias ihana tyttönen. Petronella on kahden pienen tytön äiti ja hänellä on toistakymmentä vuotta kokemusta eri-ikäisten lasten ja aikuisten liikunnanohjaamisesta. Ninja on kiinnostunut piirtämisestä, saduista ja askartelusta.

Hinta: 5-15 euroa/perhe (sis.alv. 10%). Suositushinta työssäkäyville 15 euroa, työttömät, opiskelijat, kotoilijat 5-10 euroa/perhe. Voit maksaa harjoituksesi käteisellä, Tykysetelillä, Smartum-mobiilissa tai Edenred-mobiilimaksulla. Ilmoittautumiset: omat.askeleet@gmail.com. Otsikkokenttään tunniste: Perheiden puistojooga.

Puistoalue: Hatanpään Vihilahdessa sijaitseva viheralue. Paikan päälle löydät kävellen Hatanpään valtatieltä Siirtolapuutarhankadun ja Vihiojankadun välissä kulkevaa hiekkatietä pitkin noin 200m. Oikealla on pieni leikkipuisto ja edessä hiekkajalkapallokenttä. Petronella on paikalla 20 minuuttia ennen tunnin alkua.

Mukaan vesipullo, oma jumppamatto/pyyhe ja avoin mieli.

Maaliskuu 2019

Yin joogaa uupuneille (2,5h) Tampere

Ainutlaatuisessa pienryhmäharjoituksessa yhdistyy jooga, ratkaisukeskeisyys ja mindfullness lempeän elinvoimakseksi kokonaisuudeksi.

Harjoitus sopii erityisesti uupuneille, stressaavassa elämäntilanteessa oleville tai ylipäätään levon tarpeeseen. Pitkillä staattisilla ja tuetuilla asanoilla herätellään lempeästi rankaa, nesteytetään lihakusdoskalvoja ja aktivoidaan parasympaattista (lepo) hermostoa.

Hyvinvointiluento

Petronella Seppälä (sairaanhoitaja YAMK, joogaopettaja, hyvinvointikouluttaja) Omat askeleet -hyvinvointipalvelut ja kokemusasiantuntija Sinikka Särkkä. FinFami Pirkanmaa. Tampere. Lisätiedot.

Marraskuu 2018

Hyvinvointipommi Tampere

kansi hyvinvointipommi

Urbaani cityretriitti kaupungin sydämessä. Joogaa, pilatesta, asiantuntijaluento, stressicoachingia ja hyvää ruokaa sekä rentoa seuraa. Ihana kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin päivä. Asiantuntijaluennoijana Petronella Seppälä, sairaanhoitaja (YAMK), joogaopettaja, pilatesohjaajana Katri Melin, TtM, liikunnanohjaaja (AMK) ja hierojana VoiceWell hoitaja Anneli Halme.

katri ja petronella
Petronella ja Katri

Lokakuu 2018

Kliininen asiantuntija. Valtakunnalliset opintopäivät. Täydennyskoulutus. Aviapolis Scandic, Vantaa. Fioca koulutus- ja kustannusyhtiö.

Stressi ja työ. Miten säädellä stressiä työssä?

Interaktiivinen luento. Petronella Seppälä sairaanhoitaja (YAMK), neuropsykiatrinen valmentaja

Toukokuu 2018

Kuntouttava hoitotyö. Valtakunnalliset hoitotyön opintopäivät. Crowne Plaza, Helsinki. Fioca koulutus- ja kustannusyhtiö.

Miten tukea kuntoutujan psyykkistä jaksamista?

Petronella Seppälä sairaanhoitaja (YAMK), neuropsykiatrinen valmentaja

Huhtikuu 2018

Voimavarapaja Tampere

omat_askeleet_lehdet
Photo: Niina Manninen

Tervetuloa voimaantumaan, vahvistumaan ja aloittamaan kevät parhaana versiona itsestäsi!

Pienryhmässä bongataan omat vahvuudet esiin ja tehdään niistä ihana ja omannäköinen Vahvuus-kortti. Menetelmänä käytetään joustavasti voimavaraistavaa ratkaisukeskeistä työotetta höystettynä erilaisilla kognitiivisilla harjoitteilla. Lopuksi rauhoitutaan ja syvennytään vahvuuksien äärelle lyhyessä rentoutumisharjoituksessa.

Workshopin ohjaajana toimii sairaanhoitaja (YAMK) ja hyvinvointikouluttaja Petronella Seppälä.

Petronella Seppälä_omataskeleet
Petronella Seppälä

Maaliskuu 2018

Arvoiseni elämä -workshop (Tampere)

Arvoiseni_elämä_omataskeleet
 • mielen hyvinvointia
 • energiaa
 • rauhoittumista
 • rentoutumista

Arvoiseni elämä -workshop antaa mahdollisuuden tarkastella elämäsi merkityksellisyyttä omista arvoista käsin. Tavoitteena on lisätä energiaa ja tuoda hyvää oloa omaan arkeen.

Ohjelma

 • Arvojen vaikutus terveyteen -luento
 • Kuulenko sydäntäni? -coaching
 • Rauhoittava meditatiivinen rentoutusharjoitus
 • Minibrunssi

Kouluttaja Petronella Seppälä (sairaanhoitaja YAMK, hyvinvointikouluttaja, neuropsykiatrinen valmentaja)

Petronella Seppälä_omataskeleet
Petronella Seppälä
%d bloggers like this: