Tapahtumakalenteri 2021

Tulevat tapahtumat

Elokuu 2021

Yin jooga ja autonomisen hermoston tasapaino

La 7.8. klo 10.30-13.00 Olotila Moyo

Yin jooga harjoituksessa laskeudutaan vähitellen äitimaan syliin nauttimaan kesän kukoistuksen hedelmistä. Loppukesän maaelementin harjoitus rakentuu tasapainoa kutsuvana ja maadoittavana. Pitkissä staattisissa asanoissa juurrutaan kohti yhteyttä itseen ravitsevasti, omaa vireystilaa lempeästi kuunnellen.

Funktionaalisessa liikkeessä korostuvat mm. lantion avaukset ja juurtuvasti rankaa taaksepäin herättelevät liikkeet. Tunnetasolla kutsutaan yhteyttä luottavaisuutta ja tahdonvoimaa kohti takertumisesta luopuen. Harjoitukseen ei ole osaamisvaatimuksia.

Autonominen hermosto on tahdosta riippumattomia elintoimintoja säätelevä elin. Hermosto jakautuu sympaattiseen (toiminta) ja parasympaattiseen (lepo) osaan. Tasapainoinen levon ja toiminnan yhteistyö päivä aikana tukee ihmisen hyvinvointia. Stressaavassa ja kiireisessä elämäntilanteessa sympaattisen hermoston toiminta voi ylivirittyä ja aiheuttaa esim. sydänoireita, verenpaineen nousua, hengitystiheyden kiihtymistä, joka on lyhyellä aikavälillä normaalia ja toimintaa ylläpitävää.

Pitkittyessään hermoston ylivireys saattaa aiheuttaa ikäviä oireita, uupumista ja sairastelua. Palautuminen ja parasympaattisen hermoston aktivointi (mm. riittävä uni, rentoutuminen, meditaatio) on vastalääkettä hermoston ylivireyteen. Hermoston alivireys voi olla myös haasteena erilaisten haasteiden keskellä. Yin jooga tukee elimistön rauhoittumista ja tasapainottumista sekä antaa mahdollisuuden oman vireystilan tutkailuun rauhallisessa tilanteessa.

Opettaja Petronella Seppälä, sairaanhoitaja (YAMK), joogaopettaja (RYT-200+ kelpoisuus), Omat askeleet hyvinvointipalvelut. Petronella omaa pitkän kokemuksen mm. stressinsäätelyn ja resiliessin vahvistamisesta kehon ja mielen keinoin.

Hinta 39€. Maksutavat: MobilePay (0456448500), SmartumPay (sovellus), Edenred (sovellus), ePassi, käteinen, lasku.

Saapuminen Olotila Moyo (Tuomiokirkonkatu 1) klo 10.20. Saavuthan harjoitukseen vain terveenä ja turvavälejä noudattaen. Suosittelemme maskin käyttöä. Harjoituksen aikana maskin voi riisua.

Varusteet oma matto, viltti, tyynyjä/bolsteri, blokit/kovakantisia kirjoja. Mikäli toivot varusteita lainaksi ilmoitathan siitä etukäteen.

Peruutusehdot Ilmoittautumisen voi perua 2 vrk ennen harjoituksen alkamista. Tämän jälkeen maksua ei palauteta, mutta voit siirtää paikkasi toiselle.

Ilmoittautuminen harjoitukseen tästä. Ilmoittautuessasi, hyväksyt peruutusehdot.

Olisipa mukavaa nähdä juuri sinut harjoituksessa! Olet sydämellisesti tervetullut!

Lokakuu 2021

Yin joogaa uupuneille + Yoga Nidra. Ilmoittautuminen avautuu elokuussa 2021. Katso lisää Joogaa uupuneille kokonaisuudesta tästä.

Kesäkuu 2021

Yin jooga + sydänmeditaatio (2krt)

Tulielementin yinjoogaharjoitus kutsuu tasapainottamaan kuumuutta kehomielessä. Harjoituksessa keskitytään niska-hartiaseudun jännitystilojen vapauttamiseen sekä rintarangan avauksiin. Tunnetasolla tutkaillaan sisäisen valon ja ilon ilmenemistä itsessämme. Sydänmeditaatio edistää myötätuntoa sekä itseä että ympäristöä kohtaan. Yin jooga on rauhallisen tasapainottava harjoitus, jossa käytetään apuna erilaisia tyynyjä/joogablokkeja. Harjoitukseen ei ole ennakko-osaamisvaatimuksia.

Maaliskuu 2021

Hyvän yön yin + yoga nidra -online (2h) 28.3.2021 klo 17-19

Pehmeässä yin jooga -harjoituksessa antaudutaan asanoihin ja huokaistaan menneen viikon pölyt taakse. Lempeät, tuetut asanat tukevat hermostollisen levon ja rauhan saavuttamista. Yoga nidran levollisessa tunnelmassa annetaan kehomielelle kokonaisvaltainen rentoutumisen mahdollisuus. Harjoituksessa ei osaamisvaatimuksia. Harjoituksessa harjoitellaan turvallisesti ja omalla vastuulla.

Ohjaaja Petronella Seppälä, sairaanhoitaja YAMK, joogaopettaja (RYT-200 kelpoisuus).

Hyvän yön yin + yoga nidra -online (90min) 21.2.2021 klo 17-18.30

Läsnäolon hetki -onlinekurssi 16.9.-30.9.2020 (3krt)

3 kerran mindfulness -kurssi sinulle, joka kaipaat pientä taukoa arjen hälinässä. Harjoittelet kurssilla rauhoittavan hengitystekniikan sekä erilaisia tietoista läsnäoloa lisääviä mielen taitoja. Kurssi toteutetaan verkossa Zoom-sovelluksen kautta. Voit tehdä harjoituksen missä vain omalta älylaitteeltasi, tarvitset vain kuulokkeet ja puolisen tuntia aikaa.

Yin joogaa -online 16.9-30.9.2020 (3krt)

3 kerran yin jooga -kurssi sinulle, joka kaipaat palautumista kehoon ja mieleen. Harjoittelet kurssilla hermostoa rauhoittavia ja faskiakalvoja palauttavia asanoita (=asentoja) sekä nautit äitimaan juurruttavasta energiasta ja turvasta. Harjoitus tehdään aina omaa kehoa kuunnellen, joten saat rauhan saapua asanoihin juuri omalla tyylilläsi. Kurssi sopii myös ensikertalaisille.

Heinäkuu 2020

Yin joogaa kesäiltana 1.7, 8.7, 15.7.

Kesäkeskiviikon rauhallisessa puistoyinjoogassa annetaan tuli-elementin hoitaa ja tasapainottaa sydäntilaa.

Joogaa uupuneille + akupunktio 1-2, Tampere 19.4.2020 siirretty 25.10.20!!

Huom! Ajankohta muuttunut! Uusi aika 25.10.20.

Hellivän yin jooga -harjoituksen jatkona toteutuu hyvinvointitiimimme uusimman jäsenen Anna Järvisen akupunktiohoito. Petronellan ohjaama yinjooga-harjoitus tasapainottaa kiinalaisen lääketieteen terveyttä edistävän vuodenaika-ajattelun mukaisesti kevään meridiaaniparia kohti kukoistusta ja eteenpäin suuntautumista.

Joogaharjoitus sopii erityisesti uupuneille, stressaavassa elämäntilanteessa oleville tai ylipäätään levon tarpeeseen. Pitkillä staattisilla ja tuetuilla asanoilla herätellään lempeästi rankaa, avataan hengitystilaa, nesteytetään lihaskudoskalvoja ja aktivoidaan parasympaattista (lepo) -hermostoa.

(kuva Rami Marjamäki @prokuvat)

Myönteisempi minä – joogaa ja psykologiaa (3krt), la 21.3., 28.3+4.4 (OmYoga-koulu, Tampere) PERUTTU

Petronella Seppälä, joogaopettaja (200h), sairaanhoitaja (YAMK).

Yin-joogan lempeän salliva asanaharjoitus sulautuu kolmen kerran Myönteisempi minä – joogaa ja psykologiaa -kurssilla positiivisen psykologian sulosointuihin. Kurssi antaa sinulle mahdollisuuden lisätä myönteiseyyttä itseesi ja omaan ajattelutapaasi joogan asanaharjoitusten, omia oivalluksia reflektoivien keskustelujen ja kevyiden kirjoitustehtävien siivittämänä. Verkkokauppaan!

(kuva Rami Marjamäki @prokuvat)

Maaliskuu 2020

Joogaa uupuneille + akupunktio 1-2, Tampere 8.3.2020

Hellivän yin jooga -harjoituksen jatkona toteutuu hyvinvointitiimimme uusimman jäsenen Anna Järvisen korva-akupunktiohoito. Petronellan ohjaama yinjooga-harjoitus tasapainottaa kiinalaisen lääketieteen terveyttä edistävän vuodenaika-ajattelun mukaisesti talven meridiaaniparia sisäisen viisauden äänen äärelle hiljalleen pysähtyen.

(kuva Rami Marjamäki @prokuvat)

Tammikuu 2020

Myönteisempi minä – joogaa ja psykologiaa (6krt), 22.1.-26.2. Tampere

Yin joogan lempeän salliva asanaharjoitus sulautuu 6 kerran kurssilla Olotila Moyossa positiivisen psykologian sulasointuihin. Kurssi antaa sinulle mahdollisuuden lisätä myönteiseyyttä itseen ja omaan ajattelutapaan asanaharjoituksen ja kevyiden kirjoitustehtävien siivittämänä.

Marraskuu 2019

Joogaa uupuneille + syvärentoutus 29.11.19, Tampere

Lämpimästi tervetuloa hellittämään pe 29.11. klo 17-19.30 kehoa ja mieltä hellivään harjoitukseen Olotila Moyoon Tampereelle! Hengitellään viikon suorituspaineet historiaan ja annetaan täydelliselle rentoutumiselle mahdollisuus saapua kehoon ja mieleen.

Joogaa uupuneille + syvärentoutus aloitetaan rentouttavalla yin jooga -harjoituksella, joka päätetään rauhoittavaan syvärentoutukseen eli yoga nidraan, joogiseen uneen. Ilmoittautumaan 14.11.19 asti!

(kuva Rami Marjamäki)

Lokakuu 2019

Joogaa uupuneille ja akupunktio Tampere 20.10.19 klo 11-14.30

Suosittu Joogaa uupuneille -kokonaisuutemme täydentyy akupunktion rauhoittavalla voimalla! Hellivän yin jooga -harjoituksen jatkona toteutuu hyvinvointitiimimme uusimman jäsenen Anna Järvisen korva-akupunktiohoito.

(kuva Rami Marjamäki)

Syyskuu 2019

Myönteisempi minä – joogaa ja psykologiaa (6krt) Tampere

Yin joogan lempeän salliva asanaharjoitus sulautuu tällä 6 kerran kurssilla positiivisen psykologian sulasointuihin. Kurssi antaa sinulle mahdollisuuden lisätä myönteiseyyttä itseen ja omaan ajattelutapaan asanaharjoituksen ja kevyiden kirjoitustehtävien siivittämänä. Ilmoittautuminen päättynyt.

(kuva Rami Marjamäki)

Heinäkuu 2019

Perheiden puistojooga + saturentoutus Tampere

Tiistaina 9.7.2019 klo 17.30-18.05 vietetään perheiden yhteistä aikaa mukavan liikkeen, leikin, laulun ja satuhieronnan merkeissä Hatanpään Vihilahden puistoalueella. Yhteisen ja miellyttävän tekemisen kautta vahvistetaan aikuisten ja lasten vuorovaikutusta ja nautitaan elämästä. Edetään lasten ehdoin, eikä oteta tekemisestä paineita. Harjoitus päätetään rentouttavaan saturentoutukseen, jossa sekä lapsi että aikuinen saavat olla mukana tarinan kerronnassa.

Maaliskuu 2019

Yin joogaa uupuneille (2,5h) Tampere

Ainutlaatuisessa pienryhmäharjoituksessa yhdistyy jooga, ratkaisukeskeisyys ja mindfullness lempeän elinvoimakseksi kokonaisuudeksi.

Harjoitus sopii erityisesti uupuneille, stressaavassa elämäntilanteessa oleville tai ylipäätään levon tarpeeseen. Pitkillä staattisilla ja tuetuilla asanoilla herätellään lempeästi rankaa, nesteytetään lihakusdoskalvoja ja aktivoidaan parasympaattista (lepo) hermostoa.

Hyvinvointiluento

Petronella Seppälä (sairaanhoitaja YAMK, joogaopettaja, hyvinvointikouluttaja) Omat askeleet -hyvinvointipalvelut ja kokemusasiantuntija Sinikka Särkkä. FinFami Pirkanmaa. Tampere. Lisätiedot.

Marraskuu 2018

Hyvinvointipommi Tampere

Urbaani cityretriitti kaupungin sydämessä. Joogaa, pilatesta, asiantuntijaluento, stressicoachingia ja hyvää ruokaa sekä rentoa seuraa. Ihana kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin päivä. Asiantuntijaluennoijana Petronella Seppälä, sairaanhoitaja (YAMK), joogaopettaja, pilatesohjaajana Katri Melin, TtM, liikunnanohjaaja (AMK) ja hierojana VoiceWell hoitaja Anneli Halme.

Lokakuu 2018

Kliininen asiantuntija. Valtakunnalliset opintopäivät. Täydennyskoulutus. Aviapolis Scandic, Vantaa. Fioca koulutus- ja kustannusyhtiö.

Stressi ja työ. Miten säädellä stressiä työssä?

Interaktiivinen luento. Petronella Seppälä sairaanhoitaja (YAMK), neuropsykiatrinen valmentaja

Toukokuu 2018

Kuntouttava hoitotyö. Valtakunnalliset hoitotyön opintopäivät. Crowne Plaza, Helsinki. Fioca koulutus- ja kustannusyhtiö.

Miten tukea kuntoutujan psyykkistä jaksamista?

Petronella Seppälä sairaanhoitaja (YAMK), neuropsykiatrinen valmentaja

Huhtikuu 2018

Voimavarapaja Tampere

Pienryhmässä bongataan omat vahvuudet esiin ja tehdään niistä ihana ja omannäköinen Vahvuus-kortti. Menetelmänä käytetään joustavasti voimavaraistavaa ratkaisukeskeistä työotetta höystettynä erilaisilla kognitiivisilla harjoitteilla. Lopuksi rauhoitutaan ja syvennytään vahvuuksien äärelle lyhyessä rentoutumisharjoituksessa.

Workshopin ohjaajana toimii sairaanhoitaja (YAMK) ja hyvinvointikouluttaja Petronella Seppälä.

Maaliskuu 2018

Arvoiseni elämä -workshop (Tampere)

  • mielen hyvinvointia
  • energiaa
  • rauhoittumista
  • rentoutumista

Arvoiseni elämä -workshop antaa mahdollisuuden tarkastella elämäsi merkityksellisyyttä omista arvoista käsin. Tavoitteena on lisätä energiaa ja tuoda hyvää oloa omaan arkeen.

Ohjelma

  • Arvojen vaikutus terveyteen -luento
  • Kuulenko sydäntäni? -coaching
  • Rauhoittava meditatiivinen rentoutusharjoitus
  • Minibrunssi

Kouluttaja Petronella Seppälä (sairaanhoitaja YAMK, hyvinvointikouluttaja)

%d bloggaajaa tykkää tästä: